Concentratie van gezondheidszorguitgaven in de populatie

Dankzij de exhaustieve dataset waarover het Intermutualistisch Agentschap (IMA) beschikt, is het in staat de concentratie van gezondheidszorguitgaven binnen de Belgische bevolking te berekenen.
En savoir plus

Persbericht : Zes jongeren per dag in het ziekenhuis na alcoholmisbruik - 07/12/2019

Elke dag belanden gemiddeld 6 jongeren tussen 12 en 17 jaar in het ziekenhuis na alcoholmisbruik. De cijfers die het Intermutualistisch Agentschap (IMA) verzamelde, blijven verontrustend hoog. ‘Alcohol op jonge leeftijd kan ernstige en blijvende schade toebrengen’, zegt dokter Michiel Callens van het IMA.
En savoir plus

Persbericht : Belgen nog altijd ongelijk gezond - 10/05/2019

Hoe lager op de sociale ladder, hoe slechter de fysieke en mentale gezondheidstoestand. Dat blijkt uit een onderzoek van het Intermutualistisch Agentschap (IMA). Mensen die in de armste wijken wonen, hebben zelfs een 56 procent hoger risico om binnen het jaar te sterven dan mensen die in de rijkste wijken wonen.
En savoir plus

Persbericht : 563 miljoen in 2017 : Een recordbedrag aan ereloonsupplementen - 05/02/2019

Sinds augustus 2015 mogen ziekenhuizen geen ereloonsupplementen meer aanrekenen voor een dagopname in een twee- of meerpersoonskamer, net als bij een klassieke ziekenhuisopname. Enkel bij opnames in eenpersoonskamers mogen nog ereloonsupplementen worden aangerekend.
En savoir plus

Persbericht : Amputaties bij diabetespatiënten in dalende lijn - 29/01/2019

Amputaties van de volledige voet werden 10 jaar geleden zeven keer meer uitgevoerd bij diabetespatiënten dan bij de algemene bevolking. Sindsdien is het aantal amputaties gelukkig significant verminderd met ongeveer een derde, wellicht dankzij een betere zorg. Dat blijkt uit een onderzoek van het Intermutualistisch Agentschap.
En savoir plus

Data4Research : innoverende datakoppelingen voor innoverend mortaliteitsonderzoek

Het Belgisch mortaliteitsonderzoek neemt de laatste jaren een grote vlucht. Ambitieuze onderzoekers, geëngageerde databeheerders en vooral innoverende koppelingen van data vormen de motor achter de ontwikkelingen. Op vrijdag 26 oktober 2018 organiseert Statbel, het Belgische statistiekbureau, in samenwerking met Stichting Kankerregister, het InterMutualistisch Agentschap, Sciensano en het eHealth-Platform een workshop over deze ...
En savoir plus

Persbericht : Forfaitair gefinancierde wijkgezondheidscentra : goedkoper voor patiënt, even duur voor ziekteverzekering en minstens even goed - 08/12/2017

Forfaitair gefinancierde wijkgezondheidscentra kosten de ziekteverzekering evenveel maar zijn goedkoper voor de patiënt. Bovendien scoren ze op een aantal onderzochte kwaliteitsindicatoren beter. Dat blijkt uit een studie van het InterMutualistisch Agentschap (IMA).
En savoir plus

Persbericht : Aantal keizersneden varieert sterk van ziekenhuis tot ziekenhuis - 08/11/2016

Als lid van de Raad van Bestuur van het Federaal Kenniscentrum voor de gezondheidszorg (KCE) ontving het Intermutualistisch Agentschap (IMA) het KCE-rapport ‘Geplande keizersnede : wat zijn de gevolgen voor de gezondheid van moeder en kind ?’. In het verlengde van dit rapport maakt het IMA het aandeel keizersneden per materniteit bekend.
En savoir plus
ASBL Agence InterMutualiste

Avenue du Boulevard 21 B7

1210 Bruxelles

BCE 0478.655.210 ● RPM Bruxelles

@IMAAIM7

AIM-IMA

Liens utiles

Partenaires