Nieuws

Gebruik van stimulantia in België

Meer weten

Concentratie van gezondheidszorguitgaven in de populatie

Dankzij de exhaustieve dataset waarover het Intermutualistisch Agentschap (IMA) beschikt, is het in staat de concentratie van gezondheidszorguitgaven binnen de Belgische bevolking te berekenen.
Meer weten

Medische beeldvorming in België

Meer weten

Polyfarmacie in België

Meer weten

Tandartsbezoeken in België

Meer weten

Persbericht: Betere kennis over invaliditeit omwille van psychosociale aandoeningen voor een betere preventie - 30/04/2024

Een studie uitgevoerd door het IMA en het RIZIV belicht de risicofactoren voor langdurige arbeidsongeschiktheid en invaliditeit. De studie biedt betere inzichten in personen die vanwege psychosociale aandoeningen niet kunnen werken. Ze identificeert personen met een hoger risico op een niet volledig herstel en die na een jaar nog niet in staat zijn om terug aan het werk te gaan. De studie stelt een eerste voorspellingsmodel voor dat het gezondheidsbeleid en de opvolging van patiënten ...
Meer weten

Ziekenhuiskosten ten laste van de patiënt

Als je als patiënt kiest voor een éénpersoonskamer bij een ziekenhuisopname mogen artsen supplementen aanrekenen binnen bepaalde grenzen, vastgelegd door het intern reglement van het ziekenhuis.
Meer weten

Volume van de ambulante activiteit volgens conventionering

De conventionering van artsen en tandartsen is een van de pijlers die de toegang tot de gezondheidszorg garandeert voor alle Belgische verzekerden.
Meer weten
VZW InterMutualistisch Agentschap

Bolwerklaan 21 B7

1210 Brussel

KBO 0478.655.210 ● RPR Brussel

@IMAAIM7

IMA-AIM

Nuttige linken

Partners